Ierland 

6 t/m 12 oktober

Het eiland staat bekend om haar ongerepte natuur, kleinschalige landbouw, historische kastelen, indrukwekkende kliffen en gezelligheid. Niet voor niets is het een gewild vakantieland, ook in de herfst met haar prachtige kleuren en temperatuur tussen 14°C en 18 °C. Er valt iets vaker een regenbui dan in de zomer, maar de natuur maakt dat meer dan goed.

Zaterdag 6 oktober, vliegreis en bezoek aan Dublin

Vroeg vertrek vanaf Schiphol naar Dublin. Hier ontmoeten we onze chauffeur en gids. Nadat de koffers in de bus zijn gepakt maken we een stadstour door de bijzondere stad Dublin.

Diverse hoogtepunten als O’Connell Street, Phoenix Park, Leinster House en Library of Trinity College. Aan het eind van de middag bezoeken we Guinness Storehouse om daar een pint van dit wereldberoemde bier te drinken en ondertussen te genieten van een geweldig uitzicht over Dublin. We dineren en overnachten in Dublin.

Zondag 7 oktober, een mooie route en geitenhouder

Na een stevig Iers ontbijt vertrekken we naar Galway waar we onderweg de ruïnes van Clonmacnoise bezoeken en kunnen genieten van een geweldig uitzicht over de rotsen en kust.

’s Middags bezoeken we een Nederlandse geitenhouder met 200 geiten en 30 ha. land. Van de geitenmelk maakt hij geitenkaas en van een buurman verwerkt hij een deel van de melk tot kaas. 

Na dit bezoek rijden we naar Galway voor diner en overnachting. 

Maandag 8 oktober, een dagtocht naar Connemara

Connemara is het woeste achterland aan de westkust van Ierland en wordt ook wel de wilde schoonheid genoemd. Het veenmoeras kleurt in deze tijd van het jaar rood wat het een bijzondere aanblik geeft. De reis is indrukwekkend en bij het bekende Kylemore Abbey stoppen we om hier rond te kijken en de tuinen te bewonderen. In de middag  maken we kennis met de Connemara fokkerij. Deze rustige en sobere pony’s zijn echte werkers die nu vooral voor de sport gebruikt worden. Aan het eind van de dag arriveren we weer in Galway voor diner en overnachting. 

Dinsdag 9 oktober, een rondreis door Burren

We verlaten Dublin en gaan vandaag richting Cork, de zuidelijkste stad Ierland. We bezoeken eerst de kliffen van Moher. Deze kalksteen kliffen rijzen ruim 120 meter op uit de Atlantische Oceaan over een lengte van 8 km. Het hoogste punt is 214 m. en de kliffen zijn een van de drukstbezochte plekken in Ierland.

In dit mooie gebied bezoeken we een melkveehouder met 140 koeien op een kleine 100 ha. We horen meer over de melkveehouderij in Ierland en zijn visie op de toekomst van deze sector. Hij is jarenlang vice-voorzitter geweest van de IFA (Irish Farmers’ Association). Zij behartigen de belangen van de boeren in Ierland. 

We rijden verder naar Cork, de op een na grooste stad in de republiek Ierland die voor het goorste deel op een eiland in de rivier Lee ligt. We dineren en overnachten hier.

Woensdag 10 oktober, de English Market en vleesvee 

Cork is een bijzondere stad die we zeker te voet moeten verkennen na het ontbijt. Aansluitend bezoeken we de English Market. Dit is een overdekte markt waar diverse families hun (locale) producten aanbieden. We kopen hier diverse hapjes voor de lunch en rijden verder richting Crosshaven voor een bezoek aan een vleesveehouder. Hij heeft bijna 200 ha waarvan een deel bos en voederbieten. De 100 zoogkoeien zijn Simmental of Charolais of een kruising. Alle kalveren worden in het voorjaar geboren en op het bedrijf afgemest. 

We sluiten de dag af met een rondleiding bij een whiskystokerij, Jameson. Je ziet hier hoe het vroeger ging, maar ook hoe het stoken nu in z’n werk gaat. Na afloop proeven we een aantal verschillende soorten whisky. Diner en overnachting in Cork.

Donderdag 11 oktober, Cashel, akkerbouw en oldtimers 

Onderweg naar Dublin stoppen we bij de Rock of Cashel waar de ruïnes van o.a. Saint Patrick’s Cathedral. We wandelen hier tussen de ruïnes door en nuttigen ondertussen ons lunchpakket. Aansluitend rijden we richting Kilkenny, waar we een akkerbouwbedrijf bezoeken met 300 ha wintertarwe, 100 ha raapzaad & 100 hectare haver. Daarnaast hebben ze 240 blokken land met rotatiegewassen. 

Later in de middag bezoeken we een oldtimerverzamelaar met Fordson, David Brown en Porsche. We bekijken de collectie en rijden door naar Dublin voor diner en overnachting. 

De laatste avond sluiten we in stijl af met een Ierse avond in de pub waarbij u kunt genieten van heerlijk eten, typisch Ierse dans en natuurlijk een goed drankje. 

Vrijdag 12 oktober, Wicklow, schapen en terugvlucht

Na het typisch Ierse ontbijt gaan we naar de Wicklow Mountains, een berggebied ten zuiden van Dublin. We bezoeken Glendalough, een vallei en pelgrimsoord in het nationaal park en een van de oudste kloosters van Europa, daterend uit de 6e eeuw. Glendalough biedt prachtige uitzichten over de bergen van Wicklow. 

We gaan door naar een schapenbedrijf met 400 Lleyn schapen met stamboek, een ras dat oorspronkelijk afkomstig is van het gelijknamige schiereiland in Noord-Wales. 

Aan het eind van de middag gaan we richting de luchthaven van Dublin voor de vlucht naar Amsterdam. 

Prijs en boeking

De prijs van deze reis bedraag € 1750 per persoon op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Wilt u een eigen kamer, dan bedragen de extra kosten € 300 (beperkt beschikbaar). De reissom is inclusief alle excursies, entreegelden, vluchten, vervoer in Ierland, overnachtingen & maaltijden, reisleiding vanaf Schiphol. Voor eigen rekening zijn persoonlijke uitgaven, vervoer van en naar Schiphol en eventuele verzekeringen. Voor deze reis heeft u een geldig paspoort of ID-kaart nodig. 

Voor het boeken van deze mooie rondreis door ongerept Ierland kunt ons bellen op 053 - 461 61 15 (10-21 uur) of een e-mail sturen naar info@trekkerreizen.nl of via onderstaande knop aanmelden . Nadat uw boeking is binnengekomen, krijgt u van ons een bevestiging.