Rondreis door Kenia

5 t/m 15 oktober 2018 


 

z```

Wildsafari Maasai Mara

Tijdens deze rondreis maakt u diverse safari's op zoek naar de BIG 5 onder leiding van ervaren gidsen.

z```

Op bezoek bij bloemenkwekers

We gaan op bezoek bij diverse bloementelers die dagelijks verse bloemen naar Nederland vliegen. Zie hoe speciale rassen op grote hoogtes worden geteeld. 

z```

Theeplantages Kericho

Reizen door Kenia is zo afwisselend met ongekende luxe hotels of lodges middenin de natuur en zeer vriendelijke bevolking. We reizen rond in busjes (max 5 passagiers zodat iedereen comfortabel aan een raamzijde zit) met een privé chauffeur en ervaren gids. 

Kenia is al jarenlang een grote toeleverancier van bloemen in Europa. Dagelijks worden deze naar de veiling van Aalsmeer gevlogen en van hieruit geëxporteerd naar diverse  landen over de wereld. Tijdens deze rondreis bezoekt u diverse bloementelers, krijgt u inzicht in de teelttechnieken, ontwikkeling en export van snijbloemen. Daarnaast bezoekt u andere hoogtepunten van dit schitterende land, zoals de theeplantages, de uitgestrekte Rift Valley, het landbouwgebied rondom Mount Kenia en gaat u op zoek naar de Big 5 in het meest bekende wildpark van Kenia. 

Een unieke en afwisselende reis waarbij u wordt bijgestaan door professionele reisbegeleiding die zorgt voor de vertaling.

Vrijdag 5 oktober 2018 Vliegreis naar Nairobi

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Nairobi. Op de luchthaven in Nairobi staat de chauffeur voor u klaar om u naar het hotel te brengen.

Zaterdag 6 oktober Nairobi internationale en lokale bloemenmarkt, Mount Kenia 

We gaan samen met onze locale gids/chauffeur naar de Nairobi City Market. Hier krijgt u een indruk hoe de bloemenhandel in Kenia werkt. U krijgt een goede indruk van de diversiteit van de bloementeelt in Kenia. De gids brengt u in contact met diverse verkopers zodat u uw vragen kunt stellen. Veel van de verse bloemen worden dagelijks naar Amsterdam gevlogen waar ze dezelfde dag in Aalsmeer worden geveild.

We verlaten de drukte van Nairobi, hoofdstad van Kenia, en rijden richting Mount Kenia waar het klimaat gunstig is voor land- en tuinbouw. Onderweg proberen diverse boeren hun verse groenten en fruit te verkopen. We stoppen bij zo'n dagmarkt en gaan genieten van het fruit waarna we verder rijden naar Nanyuki. 

Diner en overnachting in Nanyuki, Aberdare Country Club of soortgelijk.

Zondag 7 oktober Tambuzi Flowers

In Kenia zijn veel rozenkwekers gevestigd, voornamelijk snijrozen. Vanochtend bezoeken we Tambuzi Flowers die zich hebben  gespecialiseerd in de traditionele sterk geurende tuinrozen. Tijdens de rondleiding vertellen de eigenaren hoe ze in Kenia zijn beland en hun melkveebedrijf hebben omgezet in een bloemenparadijs met 12 verschillende rozensoorten.

We bezoeken een forellenkwekerij bij de Burguret rivier waar we ook even een korte wandeling maken om te genieten van de schitterende natuur. In de toppen van een enorme ficus wordt de lunch geserveerd. Daarbij is de kans groot dat een lokale boombewoner, de Colobus aap, ons komt begroeten. Na deze bijzondere lunchstop rijden we verder naar de Rift Valley, een enorm uitgestrekt vruchtbaar plateau tussen de grootste bergketens van Kenia. Het uitzicht is indrukwekkend en we zullen regelmatig een fotostop maken!

Diner en overnachting bij Sentrim Elementaita Lodge of soortgelijk (3 nachten).

Maandag 8 oktober Naivasha Flower Farm

Vandaag bezoeken we Naivasha Flower Farm waar we een uitgebreide rondleiding door de kassen en  bloembedden krijgen. In de plastic kassen groeien diverse soorten die ieder eigen condities eisen en ziektegevoeligheden kennen. We bezoeken het pakhuis waar de bloemen handmatig worden gesorteerd en worden verpakt voordat deze per vliegtuig worden verstuurd. Wanneer het lukt bezoeken we ook het vermeerderingslab waar continu wordt getracht nieuwe soorten te kweken.

Na dit indrukwekkende bezoek aan een van de meest toonaangevende kwekers van Kenia rijden we naar Lake Naivasha waar we een boottocht maken. Hier ziet u de visarend jagen, schitterende gekleurde vogels en natuurlijk ook nijlpaarden. Na  deze mooie boottocht gaan we terug naar ons hotel om daar te genieten van het uitzicht, de luxe en 's avonds het diner.

Dinsdag 9 oktober Decofresh Flowers

Een heel bijzondere kweker is Decofresh Flowers welke een aantal kwekerijen op diverse hoogtes heeft. We bezoeken een laaggelegen kwekerij en zien welke soorten hier goed groeien en ook een kwekerij op grote hoogte waar weer heel andere soorten rozen groeien. De rozen die hier groeien worden gebruikt voor zeer exclusieve bloemstukken. We krijgen een uitgebreide rondleiding waarbij we kunnen genieten van sierteelt in pure vorm.

Vanavond verblijven we voor het laatst in het luxe resort aan het meer waar we uiteraard van een schitterende zonsondergang gaan genieten.

Woensdag 10 oktober Van Lake Naivasha naar Kericho

Na een goed ontbijt verlaten we de laaglanden en gaan de bergen in naar Kericho, een zeer belangrijk exportgebied van Kenia. De route hiernaartoe is schitterend! We passeren een acacia  bos met haar schitterende gele kleuren, diverse aangelegde dennenbossen en een uitgestrekt tuinbouwgebied waar een groot scala producten wordt verkocht en uiteraard ook langs de weg wordt verkocht. We stoppen onderweg voor het uitzicht, een fotostop of om lekker vers fruit te kopen bij de lokale bevolking. Kericho is vooral bekend vanwege de theeplantages waar zeer goede theesoorten groeien.

Diner en overnachting in het Sunshine Hotel of soortelijk (2 nachten).

Donderdag 11 oktober Thee zover uw oog reikt

Vanochtend wandelen we door de theeplantages en ontmoeten we de plukkers die al vroeg zijn  begonnen met het plukken van de rijpe bladeren. Het onderhoud van de theebomen is nog een heel proces en een plukker zal ons uitleggen waarop de bladeren worden geslecteerd, wat ze verdienen en hoe ze wonen. Tussen de theeplantages bevindt zich een 100 ha grote bloemenkwekerij  waar o.a. anjers, mantilla en alstroemeria worden verbouwd. Naast bloemen is  deze multinational ook actief in de teelt en verwerking van koffie en thee.

Vrijdag 12 oktober Het land van de wonderen 

Een reis naar Kenia is niet compleet zonder een bezoek aan het Maasai Mara National Park.

In de middag arriveren we in het park en gaan we eerst lunchen waarna we tijd hebben om te genieten van de omgeving of de faciliteiten van ons hotel/lodge. Om vier uur begint onze avondsafari. De temperatuur neemt wat af en de roofdieren  komen langzaam in actie. Een geweldige gelegenheid om de ‘Big five’, grote vijf, te zien. De Big 5 bestaat uit: Neushoorn, luipaard, bizon, olifant en leeuw. Naast deze dieren zijn ook andere soorten te ontdekken als giraf, jachtluipaard, zebra, antilope, wrattenzwijn en nog veel meer. Vergeet uw verrekijker niet! In het donker komen we terug in het kamp voor diner en overnachting. Rond het kampvuur kunnen we nog lang napraten onder het genot van een drankje in het Osero Camp of soortgelijke (2 nachten).

Zaterdag 13 oktober Op zoek naar de Big 5

Duizenden gnoes steken twee keer per jaar de rivier tussen Tanzania en Kenia over op zoek naar nieuwe graslanden. In de wintermaanden zijn ze in Kenia waar we gaan genieten van enorme kuddes bizons en andere wilde dieren. We gaan naar de rivier waar krokodillen wachten om hun slag te slaan een drinkende gnoe of gazelle te pakken. Hoor het gesnuif van de mannetjes nijlpaarden die hun kudde beschermen of luister naar de vele andere geluiden rond de rivierbedding. In de savanne liggen de leeuwen op de loer, sluipen luipaarden door het hoge gras, stropen hyena's de omgeving af, spelen jonge olifanten en vliegen talrijke vogels rond de kuddes.  Een bijzonder schouwspel wat niet mag ontbreken aan onze rondreis door Kenia!

Om 6 uur wordt u gewekt voor de ochtendsafari. De nachtdieren keren langzaam terug van de jacht terwijl andere dieren ontwaken  en gaan grazen voordat het te warm wordt en ze de schaduw opzoeken. We blijven de gehele dag in het park om zoveel mogelijk dieren te bewonderen en picknicken in het park onder het genot van een schitterend uitzicht. Het is ook mogelijk om tegen extra kosten een ballonvaart te maken over de uitgestrekte savanne en de dieren van bovenaf in alle rust gade te slaan. De ervaren piloten vliegen, waar het mogelijk is, laag over de boomtoppen en dalen om de dieren van zeer dichtbij te laten zien. Tegen de avond komt u weer aan in het kamp voor diner en overnachting.

Zondag 14 oktober Vertrek

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we richting Nairobi. Onderweg bezoeken we, als de tijd dit toelaat, een verbouwer van kruiden, groente en fruit en maken we een stop bij een locale bloemist. Het bezoek aan Kenia wordt afgesloten met een diner bij het bekende Carnivore Restaurant in Nairobi waarna we naar de luchthaven worden gebracht voor onze vlucht naar Amsterdam.

Maandag 15 oktober Aankomst

Na een comfortabele nachtvlucht komt u in de middag aan op Schiphol en zit deze indrukwekkende reis er helaas alweer op.

Overige informatie en inschrijven

U reist in een klein gezelschap en verblijft in zeer goede hotels. Vanaf de luchthaven van vertrek gaat ervaren reisleiding mee. Zij zorgt voor de vertaling en regelt allerhande zaken tijdens uw reis zodat u volop kunt genieten. Tijdens de gehele reis zijn dagelijks 3 maaltijden inbegrepen en ontvangt u een fles water. 

Voor deze reis heeft u een geldige reispas nodig die bij vertrek uit Kenia nog minimaal 6 maanden geldig is. Wij regelen uw visum wat nodig is voor een bezoek aan Kenia. De visumkosten zijn bij de reissom inbegrepen.

De reissom bedraagt €  3450 en is op basis van 2 personen per kamer. Deze prijs is inclusief: vluchten, luchthavenbelastingen, vervoer met comfortabele busjes met maximaal 5 reizigers en privé chauffeur/gids, reisbegeleiding, alle genoemde excursies, alle maaltijden, 1 fles water per dag, visumkosten, alle overnachtingen op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. Voor eigen rekening zijn persoonlijke uitgaven, fooien, extra excursies zoals ballonvaart of een bezoek aan een Maasai Dorp, eventuele verzekeringen of 1-persoonskamer. De reis kan doorgang hebben bij minimaal 10 personen en er is plaats voor maximaal 19 personen.

Voorafgaand aan de reis ontvangt u een reisboek met hierin nuttige informatie over de reis, informatie over de gebieden die we gaan bezoeken en wie uw reisgenoten zijn.

U kunt zich telefonisch aanmelden van maandag t/m zaterdag 10 - 21 uur tel +31 (0) 53 461 61 15 of  klik op onderstaande button.

Het programma is met de grootste zorg samengesteld en is onder voorbehoud van wijzigingen.

aagg

ONTMOET HET TREKKER REIZEN TEAM

Altijd enthousiast om iedere reis-uitdaging aan te gaan

Eline ter Haar

Geboren als dochter op een melkveebedrijf in Enschede. Studeerde levensmiddelentechnologie en bedrijfskunde waarna ze van 1995 - 2008 als marketing manager bij Misset / Reed Business heeft gewerkt voor diverse landbouwbladen. Vanaf 1997 heeft ze reizen georganiseerd voor Trekker & Werktuig waarvan veel met Arend-Jan Blomsma. In 2008 heeft ze Trekker Reizen opgezet en met vol enthousiasme probeert ze iedere keer weer een nieuwe reis of route te bedenken, want routine is niet haar ding. Ze houdt ervan samen met andere enthousiaste reizigers van al het moois van de (agrarische) wereld te genieten.

Lotte Kooiker

Geboren in 1988 in Oldenzaal en na haar opleiding toerisme begonnen bij Trekker Reizen in 2014 waarvan ze nu mede-eigenaresse is. Na haar stage in Nieuw-Zeeland wist Lotte dat ze veel reizen wilde maken buiten de gebaande paden. In het weekend is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden waar de wedstrijd met een extra helft in stijl wordt afgesloten. 

Arend-Jan Blomsma

Geboren in het Drentse Vledder in 1960 en na de HAS jaren gewerkt als voorlichter en later als redacteur bij Trekker & Werktuig / Trekker. Sinds 2002 veel reizen begeleid met Eline waarbij we veel veel enthousiaste mensen en bedrijven hebben ontmoet. Op de achtergrond altijd betrokken gebleven bij Trekker Reizen en technische invulling van de reizen. Sinds 2017 werkzaam als freelance journalist en fotograaf voor Europese mechanisatiebladen.  

Anniek Pelleboer

Stagaire bij Trekker Reizen en bezig met de oldtimerreis naar de Grossglockner. Enthousiaste doorzetster die alles gezien wil hebben voordat ze goedkeuring geeft om het op te nemen in het programma. Tijdens de voorreis in 2017 heeft ze een mooie selectie gemaakt waarbij de echte trekkerliefhebber een mooi programma krijgt als ook degene die meer van kastelen en natuur wil zien. Als het mogelijk is zal ze in 2018 zelf meegaan en hiermee haar stageproject aan jullie presenteren. Neem in ieder geval je verrekijker en goede wandelschoenen mee, zij zorgt voor de rest.