z```

Honderden oldtimers bergopwaarts

Ieder jaar beklimmen honderden oldtimers de indrukwekkende bergpas Grossglockner in het mooie Oostenrijk. Tijd om hier met een enthousiaste groep naar toe te gaan en onderweg een aantal mooie musea, plaatsen en  kastelen te bezoeken. Er is een programma voor degene die niet genoeg kunnen krijgen van oldtimers en voor anderen die liever een dag het kasteel Neuschwanstein bezoeken en bij goed weer de lift pakken naar de Zugspitze. Diner en overnachtingen zijn gezamenlijk en in goede hotels/restaurants.

z```

Musea: Bodensee, Kiemele, Unimog

De mooiste musea worden bezocht waar niet alleen veel oldtimers te zien zijn, maar ook genoeg ander materiaal. Voor degene die sneller is uitgekeken is de omgeving schitterend om een korte wandeltocht te maken met een van de begeleiders terwijl de rest rustig al het moois in zich kan opnemen

z```

Voor ieder wat wils

Naast oude trekkers is er ook een programma voor degene die liever naar het wereldberoemde kasteel Neuschwanstein gaat, of net even wat meer wil genieten van de mooie route en natuur. Een van de reisleiders gaat met een groep naar de keuring van de oldtimers terwijl de andere groep vrijdag gaat genieten van het kasteel, de schitterende route en uitzichten. 's Avonds ontmoeten we elkaar op de Grossglockner met de mooiste verhalen.

Reisdata: 12 t/m 16 september 2018

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.


 

 Programma in het kort

Woensdag 12/9 vertrek vanaf diverse opstapplaatsen. Onderweg krijgt u een goed gevuld lunchpakket. In de middag bezoekt u het Unimog museum in Gaggenau waar u ook mee kunt rijden op de testbaan. Zo ervaart u waartoe de Unimog in staat is. Diner en overnachting in Duitsland.

Donderdag 13/9 brengen we een bezoek aan het mooie Bodensee Auto- & Traktormuseum. Hier zijn diverse merken en modellen trekkers, auto's en brommers te zien. Daarnaast zijn ook allerlei andere verzamelingen te bewonderen als een smederij, huishoudelijke apparatuur, speelgoed etc. En bent u klaar met het museum, wandel dan met de reisleidster mee en geniet van de schitterende uitzichten die deze fruitstreek u bieden. In de middag rijden we, als het weer het toelaat, langs de Bodensee en gaan via een mooie route richting Oostenrijk.

Vrijdag 14/9 bieden we 2 programma’s. De trekkerliefhebbers gaan rechtstreeks naar Kaprun waar ze het verzamelen van de oldtimers (afkomstig uit diverse landen) en het strenge keuren kunnen bijwonen. Er worden veel eisen aan de trekkers gesteld om de Grossglockner veilig te kunnen rijden. Een mooie gelegenheid om de trekkers van dichtbij te bewonderen en de eigenaren te spreken.
De tweede groep (max 8 plaatsen) bezoekt het schitterende en zeer drukbezochte kasteel Neuschwanstein dat is gebouwd door Koning Ludwig II. De rijkdom waarmee dit kasteel is ingericht is onbeschrijflijk en moet u een keer gezien hebben. Als het weer goed is, kunnen we de gondellift naar de Zugspitze nemen en genieten van het schitterende uitzicht (lift is voor eigen rekening). ’s Avonds komen we bij elkaar op de Grossglockner voor een heerlijk diner en mooie verhalen.

Zaterdag 15/9 is de bergpas volledig afgesloten en alleen toegankelijk voor de oldtimers. Ons hotel ligt op de pas aan de route en na een goed ontbijt horen & zien we de trekkers de Grossglockner op komen en in het dorp pauzeren om daarna door te gaan naar de top. Geniet van de geweldige sfeer en mooie uitzichten. Wanneer de trekkers langzaam de pas verlaten, rijden we naar Kaprun voor een wandeling door de Klamm (kloof) waar het water tussen de rotswanden naar beneden dendert . Wie nog meer trekkers wil zien, kan langer blijven of een bezoek brengen aan Vötters Fahrzeugmuseum (voor eigen rekening) in Kaprun. In de middag treffen beide groepen elkaar weer voor de rit naar ons hotel voor een goed diner en overnachting. De lunch is vandaag voor eigen rekening .

Zondag 16/9 bezoeken we de bijzondere verzameling van Kiemele. Eigenlijk is niet uit te leggen wat hier te zien is, zoveel en zo verschillend. Gewoon genieten. Aan het eind van de dag hebben we een goed afscheidsdiner en wordt u weer naar uw opstapplaats gebracht.

De prijs van deze geheel verzorgde 5-daagse reis bedraagt € 845 op basis van een (gedeelde) 2-persoonskamer. De toeslag voor een eigen kamer bedraagt € 100 (beperkt beschikbaar). De prijs is inclusief alle genoemde entreegelden, maaltijden (behalve de lunch op zaterdag), vervoer, reisleiding en goede hotels. Voor eigen rekening zijn uw persoonlijke uitgaven, extra entreegelden en 1 lunch. In 2017 hebben we deze reis voorbereid en gemerkt dat je tijd tekort komt in deze schitterende omgeving. Daarom organiseren we voor een aantal dagen goedgevulde lunchpakketten die u onderweg kunt nuttigen. Voor deze reis zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het is mogelijk een vrijblijvende optie van 2 weken te nemen.

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen met ons reisbureau Trekker Reizen, tel 053 - 461 61 15 of vanuit het buitenland 0031 - 53 461 61 15. U kunt ook een mail sturen.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

We reizen met comfortabele busjes om de echte trekkerliefhebbers alle tijd te geven om de mooie oldtimers te bewonderen, en degenen die eerder klaar zijn bij de oldtimers de kans te geven om te genieten van de schitterende natuur en toeristische bezienswaardigheden op deze mooie route. Hierdoor hebben we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en gaat inschrijving op volgorde van aanmelding.

Er is momenteel een wachtlijst want we wachten nog op een hotel voor extra kamers. Je kunt op de wachtlijst worden gezet. Zou u hiervoor telefonisch contact met ons willen opnemen? Tel 053 461 61 15. Mocht u geen gehoor krijgen, spreek dan een boodschap in zodat we u terug kunnen bellen. Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking. 

 

Het programma is met de grootste zorg samengesteld en is onder voorbehoud van wijzigingen.

Trekker Reizen

Wij zijn een agrarisch reisbureau en organiseren wereldwijde reizen voor diverse uitgevers in Nederland en België, agrarische (jongeren)organisaties en verenigingen. Reizen van een dag tot enkele weken, van Nederland tot waar ook ter wereld. Voor soortgenoten, met soortgenoten. Volledig verzorgd met een persoonlijke aanpak. Wij organiseren, begeleiden en genieten samen met u.

ONTMOET HET TREKKER REIZEN TEAM

Altijd enthousiast om iedere reis-uitdaging aan te gaan

Eline ter Haar

Geboren als dochter op een melkveebedrijf in Enschede. Studeerde levensmiddelentechnologie en bedrijfskunde waarna ze van 1995 - 2008 als marketing manager bij Misset / Reed Business heeft gewerkt voor diverse landbouwbladen. Vanaf 1997 heeft ze reizen georganiseerd voor Trekker & Werktuig waarvan veel met Arend-Jan Blomsma. In 2008 heeft ze Trekker Reizen opgezet en met vol enthousiasme probeert ze iedere keer weer een nieuwe reis of route te bedenken, want routine is niet haar ding. Ze houdt ervan samen met andere enthousiaste reizigers van al het moois van de (agrarische) wereld te genieten.

Lotte Kooiker

Geboren in 1988 in Oldenzaal en na haar opleiding toerisme begonnen bij Trekker Reizen in 2014 waarvan ze nu mede-eigenaresse is. Na haar stage in Nieuw-Zeeland wist Lotte dat ze veel reizen wilde maken buiten de gebaande paden. In het weekend is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden waar de wedstrijd met een extra helft in stijl wordt afgesloten. 

Arend-Jan Blomsma

Geboren in het Drentse Vledder in 1960 en na de HAS jaren gewerkt als voorlichter en later als redacteur bij Trekker & Werktuig / Trekker. Sinds 2002 veel reizen begeleid met Eline waarbij we veel veel enthousiaste mensen en bedrijven hebben ontmoet. Op de achtergrond altijd betrokken gebleven bij Trekker Reizen en technische invulling van de reizen. Sinds 2017 werkzaam als freelance journalist en fotograaf voor Europese mechanisatiebladen.  

Anniek Pelleboer

Stagaire bij Trekker Reizen en bezig met de oldtimerreis naar de Grossglockner. Enthousiaste doorzetster die alles gezien wil hebben voordat ze goedkeuring geeft om het op te nemen in het programma. Tijdens de voorreis in 2017 heeft ze een mooie selectie gemaakt waarbij de echte trekkerliefhebber een mooi programma krijgt als ook degene die meer van kastelen en natuur wil zien. Als het mogelijk is zal ze in 2018 zelf meegaan en hiermee haar stageproject aan jullie presenteren. Neem in ieder geval je verrekijker en goede wandelschoenen mee, zij zorgt voor de rest.