Zuid-Afrika

1 t/m 18 november 2018 


 

Donderdag 1 november

Vanmiddag vertrekt u voor de vlucht naar Zuid-Afrika. We vliegen met Emirates en genieten van alle luxe aan boord. In Dubai maken we een korte tussenstop. Diner en overnachting aan boord van het vliegtuig.

Vrijdag 2 november

Aankomst in Kaapstad. We beginnen vandaag rustig met een stadstour door deze mooie stad. Als de tijd het toelaat bezoeken we Robben Island, waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen heeft gezeten. Geniet van het heerlijke weer en een schitterend uitzicht op de bekende tafelberg. Vanavond wandelen we langs de haven met de vele gezellige cafeetjes. Overnachting in Kaapstad (2 nachten).

Zaterdag 3 november

Na een goed ontbijt bezoeken we Kaap de Goede Hoop en Kaappunt waarbij u een schitterend uitzicht heeft over de Atlantische en Indische oceaan. Via een heel mooie route, de Chapman’s Peak, stoppen we bij de Jackass pinguïns en maken een boottocht op zoek naar walvissen die hier veelvuldig voorkomen in het visrijke water.

 Zondag 4 november

Vanochtend bezoek aan geitenbedrijf dat de melk tot kaas verwerkt. U reist door het wijngebied bij Kaapstad en de lunch wordt geserveerd bij Boschendal waar u tevens diverse soorten wijn en chocolade kunt proeven. Dit bedrijf heeft tevens Angus vleesvee en verbouwt diverse groenten. Overnachting in Stellenbosch, in het oude wijngebied met haar prachtige landhuizen.

Maandag 5 november

Van Stellenbosch rijdt u via de panoramische route 62 naar  Oudtshoorn. Onderweg bezoek aan een bedrijf met tarwe en schapen en aan het eind van de middag gaat u ondergronds in de Cango grotten. Overnachting in Oudtshoorn.

Dinsdag 6 november

Oudtshoorn is bekend om de struisvogels en vanochtend bezoekt u een struisvogelfarm. Daarna reist u door de Zwartbergen naar de kust waar u in de middag een modern gemengd bedrijf (melkvee en groente) bezoekt. In de buurt van Wilderness bezoeken we een bessenteler en aan het eind van de middag maken we een bijzondere zonsondergang met een treinbus waarbij u kunt genieten van een schitterend uitzicht. Overnachting in Wilderness.

Woensdag 7 november

Na het ontbijt vliegt u van George over de Zwartbergen en Kangoo woestijn naar Johannesburg. We laten deze drukke stad direct achter ons om een vleesveebedrijf met 40.000 koeien te bezoeken. Overnachting in Kroonstad (2 nachten) in een heel bijzonder hotel buiten de stad.

Donderdag 8 november

Vandaag bezoekt u een aardappelteler die druk aan het poten is. In Zuid-Afrika zijn een aantal wildfokkers die dieren opfokken voor privé wildparken, voor de jacht of voor de hoorns. De bus rijdt de weilanden in terwijl bewaking meerijdt op brommers om de kostbare dieren dag en nacht te bewaken. De eigenaar vertelt u meer over deze bijzondere industrie en dieren. Aan het eind van de dag staat de barbecue klaar voor een typische Zuid-Afrikaanse braai. 

Vrijdag 9 november  

We beginnen vandaag met een bezoek aan Spalding waar diverse machines voor de aardappelteelt wordt gemaakt. Na de rondleiding door de enthousiaste eigenaren reist u verder naar een groot bedrijf waar diverse groenten worden verbouwd tegen de grens met Lesotho. Ze hebben hun eigen verpakkingsstation en we gaan hier dieper in op de teelt van de groenten en hoe ze omgaan met een tekort aan water en nachtvorst. Terwijl we het land op gaan kunt u genieten van een schitterend uitzicht op de hoge bergen van Lesotho. Overnachting in Ficksburg.

Zaterdag 10 november 

Vanochtend kunt u genieten van een bijzondere verzameling oude trekkers, locomotieven, auto’s en nog veel meer op een modern landbouwbedrijf. De eigenaar is zo bezeten van zijn hobby, dat hij op het 700 ha grote terrein eigen rails heeft aangelegd zodat de moderne machines het graan kunnen overladen in de wagons die door de stoomlocs worden getrokken. Met een beetje geluk zien we de ossen ingespannen worden voor de ossenwagen.

In de middag komen we aan in het nationaal park Golden Mountains wat bekend staat om de schitterende zonsondergangen en opkomsten. Overnachting in het park.

Zondag 11 november

Een bijzondere reisdag waarbij we dwars door de authentieke provincie Kwazulu Natal rijden. We nemen de kleinere wegen zodat u een mooie indruk krijgt hoe de inheemse bevolking woont, leeft en werkt. Vroeger was dit het strijdveld tussen de blanke boeren en Zulu’s. Onderweg stoppen we een aantal keer en zal onze gids meer vertellen over dit bijzondere gebied. Overnachting in St. Lucia aan de rivier (2 nachten).

Maandag 12 november

De houtindustrie is een belangrijke bron van inkomsten voor het land. Bell is producent van o.a. oogstmachines voor de houtkap en maakt daarnaast grote dumpers voor o.a. de mijnindustrie en nog veel meer. We krijgen een uitgebreide rondleiding bij dit moderne bedrijf waar ca 3500 mensen werken. In de middag maken we een rondvaart op het St. Lucia meer. Dit moerasgebied is al sinds 1885 beschermd en tijdens de rondvaart kunt u genieten van vele soorten vogels en zien we krokodillen en nijlpaarden van zeer dichtbij. We overnachten, net als gisteren, in St. Lucia waar we ’s avonds kunnen genieten van de natuur.

Dinsdag 13 november 

Na een rustig ontbijt stappen we weer in de luxe bus voor een reis door enorme suikerrietvelden. We passeren de grens met Swaziland waar we vanmiddag een enorme suikerrietfabriek bezoeken dat eigendom is van de staat. In Swaziland wordt ca 21.000 ha suikerriet verbouwd en in 2 fabrieken verwerkt tot suiker en ethanol. 

Tegen het eind van de middag arriveren we in Hlane National Park in Swaziland. Dit wildpark is eigendom van de koning en van alle gemakken voorzien, maar vandaag moet u het doen zonder elektriciteit. U krijgt een olielamp mee en de koelkast werkt op gas. Na het goede diner maken we een avondsafari en zien hier diverse wilde dieren waarbij de kans op het zeldzame jachtluipaard groot is. Overnachting in Hlane Park.

Woensdag 14 november

Vroeg op voor een ochtendsafari om te zien hoe de roofdieren gaan slapen terwijl andere dieren actief worden. Na het ontbijt gaan we de grens over met Zuid-Afrika en gaan een heel ander gebied in met schitterende watervallen, enorme canyons en schitterende uitzichten. We bezoeken een macadamia notenfabriek en nemen via Kowyns Pass de panoramische route van Mpumalanga. Hier stoppen we bij de Blyde Rivier Canyon, Bourcke Lucks Potholes en Gods window geeft een schitterend uitzicht over het grootste door mensen aangelegde bos. Overnachting bij Blyde Rivier. 

Donderdag 15 november

Vandaag vertrekken we op tijd en gaan via de Abel Erasmus Pas naar het wereldberoemde Kruger Park. Met 2 miljoen ha is dit een van de grootste wildparken ter wereld waar de Big 5 (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en bizon) voorkomt. We gaan bij Orpen gate het park binnen en rijden rustig naar het Satara Rest Camp, midden in Kruger Park, waarbij de kans groot is dat je al diverse dieren vanuit de bus kunt zien. Vanavond stappen we in safari auto’s en onder begeleiding van een locale gids gaan we op zoek naar de roofdieren. Het diner is een verrassing vanavond. Overnachting in het Kruger Park.

Vrijdag 16 november

De dag begint vandaag met een goed bush-ontbijt waarna we het resort verlaten om verder te rijden door het schitterende Kruger Park. We gaan noordwaarts richting het Letaba rest camp waar we vannacht overnachten. 

Zaterdag 17 november

Vandaag de laatste dag in Zuid-Afrika waarbij we rustig naar Johannesburg rijden. Onderweg bezoeken we de ZZ2 farm waar tomaten, uien, avocado en mango worden verbouwd en verwerkt. Met een goed afscheidsdiner gaan we aan het eind van de avond aan boord van het vliegtuig. Overnachting aan boord van het vliegtuig.

Zondag 18 november 

Aankomst op Schiphol en einde van deze bijzondere rondreis door Zuid-Afrika, een land dat hopelijk een mooie indruk op u heeft gemaakt met haar gastvrije mensen, mooie natuur, vele wilde dieren en enorme variatie in land- en tuinbouwbedrijven.


Reissom en overige informatie 

De reissom van de geheel verzorgde 18-daagse studiereis naar Zuid-Afrika bedraagt € 4990,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer. Als u alleen reist, kunt u worden ingedeeld met een andere alleenreizende. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 800,-.

Bij de prijs is inbegrepen:

 • alle excursies en entreegelden zoals in het programma vermeld
 • vervoer per luxe touringcar
 • internationale en binnenlandse vluchten met goede luchtvaartmaatschappij
 • lokale gids
 • professionele agrarische reisleiding vanaf Schiphol 
 • uitgebreid reisboek speciaal geschreven voor deze reis
 • zeer goede hotels en lodges (hotels in wildparken vaak gelegen aan waterpoelen of rivieren)
 • alle dagen ontbijt, lunch en diner behalve op de luchthaven
 • kofferservice (uw koffer wordt bij de hotels naar uw kamer gebracht)
 • gratis water in de bus
 • visumkosten

Voor eigen rekening zijn uw persoonlijke uitgaven, een reis- en/of annuleringsverzekering en eventuele fooien. Een reisverzekering met werelddekking is verplicht. Indien u deze niet heeft, kunt u dat bij uw eigen verzekering regelen of door ons laten afsluiten. Bij een annuleringsverzekering is het voordeliger een doorlopende af te sluiten. Neem gerust contact met ons op zodat we dit voor u kunnen uitrekenen. Mochten er grote koersverschillen optreden, dan zijn we genoodzaakt dit door te belasten, maar nemen we uiteraard vooraf contact met u op om dit te bespreken. In de 10 jaar dat Trekker Reizen bestaat is dit nog niet voorgekomen, maar we willen u er toch op attenderen.\

Het programma is met de grootste zorg samengesteld en is onder voorbehoud van wijzigingen.

Boeken kan via onderstaande button.  Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. We zijn dagelijks tot 21 uur bereikbaar via telefoonnummer (053) 461 61 15. Per e-mail: eline@trekkerreizen.nl 

 

ONTMOET HET TREKKER REIZEN TEAM

Altijd enthousiast om iedere reis-uitdaging aan te gaan

Eline ter Haar

Geboren als dochter op een melkveebedrijf in Enschede. Studeerde levensmiddelentechnologie en bedrijfskunde waarna ze van 1995 - 2008 als marketing manager bij Misset / Reed Business heeft gewerkt voor diverse landbouwbladen. Vanaf 1997 heeft ze reizen georganiseerd voor Trekker & Werktuig waarvan veel met Arend-Jan Blomsma. In 2008 heeft ze Trekker Reizen opgezet en met vol enthousiasme probeert ze iedere keer weer een nieuwe reis of route te bedenken, want routine is niet haar ding. Ze houdt ervan samen met andere enthousiaste reizigers van al het moois van de (agrarische) wereld te genieten.

Lotte Kooiker

Geboren in 1988 in Oldenzaal en na haar opleiding toerisme begonnen bij Trekker Reizen in 2014 waarvan ze nu mede-eigenaresse is. Na haar stage in Nieuw-Zeeland wist Lotte dat ze veel reizen wilde maken buiten de gebaande paden. In het weekend is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden waar de wedstrijd met een extra helft in stijl wordt afgesloten. 

Arend-Jan Blomsma

Geboren in het Drentse Vledder in 1960 en na de HAS jaren gewerkt als voorlichter en later als redacteur bij Trekker & Werktuig / Trekker. Sinds 2002 veel reizen begeleid met Eline waarbij we veel veel enthousiaste mensen en bedrijven hebben ontmoet. Op de achtergrond altijd betrokken gebleven bij Trekker Reizen en technische invulling van de reizen. Sinds 2017 werkzaam als freelance journalist en fotograaf voor Europese mechanisatiebladen.  

Anniek Pelleboer

Stagaire bij Trekker Reizen en bezig met de oldtimerreis naar de Grossglockner. Enthousiaste doorzetster die alles gezien wil hebben voordat ze goedkeuring geeft om het op te nemen in het programma. Tijdens de voorreis in 2017 heeft ze een mooie selectie gemaakt waarbij de echte trekkerliefhebber een mooi programma krijgt als ook degene die meer van kastelen en natuur wil zien. Als het mogelijk is zal ze in 2018 zelf meegaan en hiermee haar stageproject aan jullie presenteren. Neem in ieder geval je verrekijker en goede wandelschoenen mee, zij zorgt voor de rest.